Abscess – Horrorhammer

Abscess2007ARTIST: Abscess
TITEL: Horrorhammer
RELEASE: 2007
BOLAG: Tyrant Syndicate

BETYG: 3/10
SKRIBENT: Jappson

Agressivt, hårt, snabbt och mysiga låttitlar som till exempel Drink the filth eller March of the plague. ABSCESS satsar stenhårt på hederlig oldschool-death metal med snabba låtar och texter om diverse morbida förnöjenheter. Vissa låtar låter faktiskt lite punkinfluerade också. Ta Four grey walls till exempel. Growlandet tas ner ett par hekto och övergår istället till lite mer människoliknande vrål.

Gillar man gamla godingar som AUTOPSY bör man definitivt kolla in ABSCESS. Speciellt med tanke på att AUTOPSY-medlemmarna Chris Reifert och Danny Coralles är skaparna av denna dödskonstellation och bör därmed ha sina gamla fans säkrade iallafall då de fortsätter leverera tunggung i samma anda som förut.

I övrigt finns det inte särskilt mycket anmärkningsvärt med denna skiva. Gillar man oldschool-death metal så vet man vad man vill höra och det är precis det man finner hos ABSCESS. Kalla mig nymodig, men själv hade jag nog gärna sett lite mer variation på låtarna. Det blir lätt långtråkigt med samma thrashande mangel rakt igenom en hel skiva. Nej, det blir en trea denna gång för jag lyckas faktiskt inte fastna för ABSCESS, utan jag tycker mest att det känns som att alla låtar låter likadant, och tyvärr inte särskilt tilltalande.

/Jappson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *