Intervju: Valle Adzic från IMPIOUS

Trollhättans främsta dödspluton IMPIOUS släppte i slutet på förra året den rent furiöst piskande ”Death Domination” en återkomst för bandet till gammal god form. WeRock fick mail-ledes fatt på gitarristen Valle Adzic.

Nya plattan markerar en återkomst till det ni i mina öron gör bäst – rensar järnet. Utvecklade sig låtarna naturligt i den riktningen, eller var det någonting ni hade bestämt redan innan ni började skriva material till skivan?

Det har du helt jävla rätt i… haha! Vi hade ett litet möte innan det var dags att börja skriva låtarna till “Death Domination” där vi snackade om hur vi ville forma plattan. Förra plattan var en konceptskiva som var ett jätteprojekt, och jag tror personligen att för mycket energi lades ner på allt runt omkring istället för på självaste musiken. Vi bestämde oss för att denna gång satsa helt och fullständigt på musiken och det vi gör bäst: Att rensa! Så när vi väl insett att alla i bandet var helt överens, ja då kom låtarna helt naturligt.

Hur arbetar ni fram era låtar?

Jag skriver de flesta låtarna, men försöker inte att färdigställa dem helt, utan lämnar utrymme för ändringar, tillskott av riff och modifikationer. Sedan låser vi in oss i studion med massa alkohol och gott humör, och spelar in demoversioner av låtarna.

Beskriv hur en repa med IMPIOUS kan se ut!

Mycket skitsnack, barnsliga skämt och skratt… fika, kaffe, en och annan öl, och ölkorv såklart som vi lyckats få spons på! 🙂 Ett par utav oss är alltid sena och den ena ursäkten är löjligare än den andra. Vi är ganska trögstartade, men när vi väl greppar våra instrument så repar vi rätt flitigt. Sen blir det mer av det förstnämnda.

Om du skulle nämna tre band utan vilka IMPIOUS inte skulle ha funnits, vilka skulle de bli och varför?

Räcker nog med två band för min del. Först har vi METALLICA. Jag började ta lektioner i akustisk gitarr när jag var typ 10. När jag var runt 12-13 tröttnade jag ganska rejält, men precis i den vevan kom METALLICAs låtar på tabulatur, och helt plötsligt kunde jag lära mig spela mina hjältars låtar! En helt ny värld öppnades för mig, så jag fortsatte med att spela gitarr. Sen har vi DEICIDE som var bandet som gjorde att jag riktigt fastnade för death metal.

Metalband nöter ju vägarna en hel del och får ju uppleva en hel del. Har du någon kul anekdot att dela med dig av?

Japan är ju rätt speciellt alltså. Som till exempel när vi anlände till hotellet i Osaka, 12 timmar försenade, och det fortfarande står fans utanför och väntar. Det är rätt vrickat för ett litet skitband som IMPIOUS.

WeRock tackar för intervjun och önskar Valle och IMPIOUS lycka till med kommande turnéer och projekt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *