Live: Decrepit Birth

ARTIST: Decrepit Birth
LOKAL: Gramercy Theater, New York
DATUM: 11 september, 2012

Jag har faktiskt bara en enda invändning vad gäller DECREPIT BIRTHs konsert – den är på tok för kort. 30 minuter för detta fantastiska band är i snålaste laget, men blir ett tydligt exempel på vilken idioti det är att ha sju band på en och samma kväll. Och detta sätts i tydlig relief när inga av de andra banden som håller samma kvalitet som bandet från Kalifornien. Och då är det ändå OBITUARY som headlinar – men bandet var minst lika sömnigt som på Getaway tidigare i sommar.

DECREPIT BIRTH har en, om ni frågar mig, imponerande låtkatalog trots att bandet endast har släppt tre fullängdare. Den senaste, ”Polarity” höll världsklass.

Bandet sätter ribban högt direkt med The Infestation. Redan från första låten blir två saker tydliga – trummisen Sam Paulicelli släpper på ett sådant brutalt piskrens att jag tappar hakan, och sångaren Bill Robinson har genomgått en total transformation från killen som var lugnet själv vid bandets merchbord till att vara en synnerligen arg och gastande kille. Du glade säger jag bara. Mannens röst inger helt klart respekt.

Det jag verkligen gillar med bandets musik är att trots att den till största delen lutar åt det brutala hållet ändå bjuder på synnerligen läckra detaljer, och då framför allt i gitarrspelet. Matt Sotelo och Chase Fraser njuter verkligen av att traktera sina instrument. Detta blir tydligt i The Resonance, en låt som verkligen får publiken att gå batshit crazy för nu kommer crowdsurfingen igång på allvar, och vakterna får slita hårt för att fånga upp folk som kommer hastigt nerdimpande – underbart.

Publiken är förresten med från start – att bandet är populärt i staterna är märkbart och gör det bara än roligare att vara på plats för att beskåda spektaklet. Att säga att jag har en innerlig önskan att bandet gör en headlinerunda på våra breddgrader hade varit att underdriva – det jag såg på Gramercy Theater denna kväll övertygar mig bara ytterligare om att DECREPIT BIRTH är ett band som man bör hålla ögonen på om man gillar teknisk dödsmetall. Det är inte bara låtmaterialet som övertygar – leveransen är supertajt och framförandet sker med en grym övertygelse. Att detta bara var stopp nummer tre på turnén gör att jag tror att bandet kan höja sig ytterligare snäpp ju längre turnén varar.

DECREPIT BIRTH gör denna kväll ingen hemlighet av att de är ett band som vet vad de sysslar med – jag går från teatern oerhört imponerad. Gott så.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *