Live: At The Gates på The Tivoli

ARTIST: At The Gates
LOKAL: The Tivoli
DATUM: 9 november, 2019

Den tyngsta bokningen någonsin på The Tivoli?

Högkvalitativ metal är vi inte bortskämda med på The Tivoli i Helsingborg, och lördagens spelning av legendariska AT THE GATES kändes nästan overklig redan i sin existens.

Jag har sett AT THE GATES i de mest skiftande av omständigheter. På Wacken 2008 med allt vad det innebar, på KB i Malmö samma år och så nu i lördags. Och det finns flera anledningar till att jag tycker att lördagens rent dräpande leverans var den bästa konserten hittills som jag sett med bandet.

För det första är ju AT THE GATES helt formidabla på att lira, och det märks att de har riktigt roligt, för det interageras på ett oerhört påtagligt sätt med publiken. För det andra så har bandet med ett minst sagt episkt bagage låtmässigt, lyckats skriva två plattor som väl står upp mot det gamla materialet. Vi får såklart klassikerna som Slaughter Of The Soul, Blinded by Fear och Under A Serpent Sun men det är minst lika mycket bett och respons på det nyare materialet. Öppnaren To Drink From The Night Itself är så magiskt bra att publiken redan här blir extatisk.

Sen har ju AT THE GATES Tompa Lindberg på sång, och maken till frontperson får man ju leta efter. Inte bara sången sitter lika bra som kepsen på mannen, utan hela hans scennärvaro är ju magisk!

AT THE GATES visade med förkrossande tydlighet att de är ett av planetens bästa liveband. Innerligheten och äktheten i bandets leverans gick att ta på och jag längtar redan till nästa gång jag får se bandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *