Skelethal – Unveiling The Threshold

ARTIST: Skelethal
TITEL: Unveiling The Threshold
RELEASE: 2020-11-20
BOLAG: Hells Headbangers

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Fredrik Sandberg

Hej och välkomna till Sverige 1992! Eller ja, nu är förvisso SKELETHAL fransoser, och deras andra platta “Unveiling The Threshold” släpps nu i november 2020. Men det krävs inte alltför lång lyssning på verket ifråga för att slå fast bortom allt rimligt tvivel att fransmännen har lyssnat sin beskärda del – och lite till – på svensk 90-talsdöds. Att akter som ENTOMBED och DISMEMBER har varsitt altare i SKELETHALs replokal är ingen vågad vadslagning.

Hur väl förvaltar Lille-sönerna arvet efter dessa dödsmetallens anfäder, då? Jo, tack, med den äran, faktiskt. Det som serveras är en köttig och mustig gryta med klassisk traktor-dist, guttural growl och driven tvåtakt som basingredienser, och en liten nypa högre tempo som toppning på kryddningen. Den organiska ljudbilden har säkrats genom att bandet själva har spelat in materialet i sin replokal i Tourcoing i utkanten av Lille, innan man sedan har lämnat över inspelningarna till Greg Wilkinson och Earhammer Studios för mixning.

Nyskapande är det inte. Det är å andra sidan inte en BLT sandwich heller, men inte desto mindre äter man den med behållning. En fin balans mellan tempo och driv å ena sidan och härligt svulstig köttighet å den andra, gör att “Unveiling The Threshold” faktiskt aldrig blir enahanda eller tråkig. Detta även om man känner ett visst mått av déjà vu – för visst har man hört detta förut, eller…?

Således landar jag i följande: Vill du upptäcka något nyskapande och oväntat är detta inte plattan för dig. Alls, faktiskt. Men vill du bara få mosha loss till lite gammeldags, hederlig old school-döds av god kvalité, ja, då erbjuder SKELETHAL definitivt en skeletthand så god som någon att hålla i medan du låter dig ledas längst vänsterhandens väg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *