Wolves In The Throne Room – Primordial Arcana

ARTIST:  Wolves In The Throne Room
TITEL: Primordial Arcana
RELEASE: 20/8 2021
BOLAG: Century Media

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Amelie

Som varande ett av de tidiga black metal-banden som glidit över i en mer ambient eller nästan shoegazing-stil har WOLVES IN THE THRONE ROOM (WITTR) länge varit en ledande kraft inom denna stil. När jag först mötte bandets musik var det en unik musikupplevelse. Att senare få se bandet på scen (som förband till AT THE GATES och BEHEMOTH 2019) var likaså en sällsam upplevelse, en blandning av naturmystik, rit och musikframförande.

Efter att bandet varit på väg allt längre bort från sina svartmetallrötter och det mer ambienta tongångarna ”hotat” att helt ta över, inget ont i det, vände trenden i viss mån med förra plattan ”Thrice Woven”. Årets album går i samma spår och bjuder på en del klassiska black metal-tongångar samtidigt som WITTR:s eget unika sound är allestädes närvarande.

Efter att ha lyssnat ett otal varv på plattan får jag konstatera att WITTR:s glöd i viss mån falnat. Det här är bra men borrar sig inte in i kropp och själ såsom tidigare alster. Kanske beror detta inte på förändringarna i bandets musik, kanske snarare på att subgenren blivit lätt överbefolkad och svårare att förnya. ”Primordial Arcana” är ett stycket god atmosfärisk svartmetall som knappast något WITTR-fan kommer ogilla men som inte heller kommer dra några större nya skaror till bandets musik. Fin lyssning om än inte överväldigande.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *