Clutch – Earth Rocker

earth-rockerARTIST: Clutch
TITEL: Earth Rocker
RELEASE: 2013
BOLAG: Weathermaker Music

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Tionde plattan från ett av planetens hårdast arbetande band, CLUTCH damp ner som en synnerligen trevlig, gedigen och framförallt sjukt svängig överraskning i den digitala brevlådan i början av veckan. Trots att deadlinen var passerad kunde jag, som ni förstår då ni läser detta, inte avhålla mig från att recensera skivan.

För dra på trissor – detta är bra. Riktigt bra. CLUTCH har alltid varit ett turnerande band som under årens lopp har finslipat sin förmåga att låta och kännas som en enhet snarare än som fyra snubbar som enbart är grymt bra på sina instrument. Och det märks på “Earth Rocker” att bandet prioriterat att skriva verkligt starka rocklåtar där riffen står i centrum.

Större delen av skivan består av musik som gjord att framföras live, och som på ett mycket föredömligt sätt kommer att få folk som går på bandets konserter att vilja gå fullständigt bananas. Faktum är att jag inte har hört bandet så stringent överhuvudtaget. Bandets tidigare skivor hade symptomen att det alltid fanns ett antal väldigt starka låtar uppblandande med några stycken musik som inte nådde hela vägen fram. Så är det inte på “Earth Rocker” där faktiskt alla låtar är högkvalitativa.

Inledande kvintetten Earth Rocker, Crucial Velocity, Mr. Freedom, D.C. Sound Attackoch Gone Cold är så ursinnigt bra att ni kommer kippa efter andan. Kolla framför allt in Mr. Freedom som är sprängfylld med ett så sjukt sväng parat med en coolhet i det vokala framförandet av sångaren Neil Fallon att ni kommer baxna. Det gjorde jag.

Gillar ni svängig musik är CLUTCH ett band man bör kolla in -“Earth Rocker” är en skiva som är en bra startpunkt om man inte hört bandet tidigare. För oss tidigare fans är skivan ett styrkebesked lika starkt som habanero.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *