Frozen Soul – Crypt Of Ice

ARTIST: FROZEN SOUL
TITEL: “Crypt Of Ice”
RELEASE: 2021
BOLAG: Century Media Records

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Robert Gustafsson

Det här är en skiva för dig som gillar dödsmetall i rakt nedstigande led från BOLT THROWER (vem gör inte det, kanske du undrar – men det finns säkert sådana också..), och vill ha det perfekta soundtracket till den vinter som håller vårt avlånga land fångat för tillfället. FROZEN SOUL må vara från i sammanhanget varma Forth Worth i Texas (jag lovar, reser du till Dallas och landar där så är det proppfullt med militärer som är stationerade i just Forth Worth så kanske kommer krigsreferensen därifrån?), men alla låtar på “Crypt Of Ice” är just iskalla.

I dryga 39 minuter levererar kvintetten en imponerande debut där låtarna har titlar och teman som Arctic Stranglehold, Encased In Ice, Merciless och Crypt Of Ice. Det är hårt och grovt mangel som kittlar såväl tarm som ryggrad och lovar gott för framtiden. Century Media har kanske en blivande guldklimp i rostern här, då Chris Bonner & Michael Munner (gitarr), Chad Green (sång), Samantha Mobley (bas) och Matt dennard (trummor) tycks ämnade för stora ting.

Lyssna och kolla in FROZEN SOUL!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *