Viral – Viral

ARTIST: VIRAL
TITEL: “Viral”
RELEASE: 2021
BOLAG:  Självutgiven

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Robert Gustafsson

Linköpings VIRAL borde bli just det: virala. Bandets självutgivna och självbetitlade debut är nämligen såväl smittande som av den kalibern att de – funnes det rättvisa i nådens år 2021 – borde få sitt evangelium digitalt spritt. Larri Malinen & Marcus Broggren (gitarr), Christian Ståhl (bas), Albin Forsell (sång) och Linus Melchiorsen (trummor) är inte nyskapande alls, men det behövs inte. Capricciosa är inte nyskapande heller men lika gott ändå, och just så känns bandets klassiska och spelglada heavy metal. Man får ett leende på läpparna och lite förväntansfull saliv i mungipan helt enkelt.

Musikaliskt rör vi oss i landskap som touchar gamla ACCEPT, IRON MAIDEN och kanske till och med RUNNING WILD. Ett band som RIOT känns inte fel i referensramarna, och du som letar musik med en gnutta “hockeykörer” i kombination med dubbeltramp och läckra riff har faktiskt lite av en fest framför dig. Låtar som Scarred, Machine, Gonna Lose It eller Selo’s Tale platsar på vilken spellista som helst av den sorten men det är ändå inte inte det som imponerar mest.

“Viral” är ca 40 minuter lång, och jag kan faktiskt inte finna en enda svag låt på skivan. Helheten är det som verkligen står ut och imponerar, och söker du en ny “knyta näven i luften”-skiva att trotsa vardagen till så är den här nu, och den kommer från VIRAL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *