Old Man’s Will – Old Man’s Will

ARTIST: Old Man’s Will
TITEL: Old Man’s Will
RELEASE: 2013
BOLAG: Transubstans Records

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Janne Sandstén

Umeå, en norrländsk musikstad som levererat massor av god musik genom åren, kommer här med ytterligare en riktigt kul debut, nämligen OLD MAN’S WILL.

Bandet har redan skapat sig ett namn genom intensivt turnerande och energiska livespelningar. Ett band som spelar klassisk bluesrock med 70-talsrötter, där referenser som CACTUS, SIR LORD BALTIMORE, DEEP PURPLE ligger i grunden för deras sound.

Plattan innehåller smarta svängiga melodier med ett härligt groovy ljudlandskap och tyngd, trevliga riff signerat Klas Holmgren (GIN LADY), kombinerat med en soulfylld sång av Benny Åberg samt den monolitiska rytmdelen med basisten Tommy Nilsson och slagverkaren Gustav Kejving.

Albumet startar med det riffstarka numret Ellington, en riktig svängig sak som värdigt sparkar igång skivan. Tätt följt av den snabba The Cauldron som sedan följs upp av låten Sea, en bluesrocker som blev genast blev en favorit. Låten Smidesvalsär ett spår som täcks in av fylliga Hammond Accord, en mäktig sak som sjungs på svenska, en låt som verkligen sticker ut på skivan men passar in helt ypperligt av någon konstig anledning. Vågat, ja kanske. Med Judgement Day är vi åter tillbaka till det mer klassiska soundet som plattan inledde med. Här får Benny verkligen visa sina vokala talanger vilket han gör på ett strålande sätt. Evil Woman är ytterligare ett riktigt starkt spår, tungt och smutt, som även det blivit en favorit. Plattan avslutas med den riktigt snygga Ålidhem (en stadsdel i Umeå).

Summa summarum, OLD MAN’S WILLs debut håller bra klass och med lite utrymme kan dessa herrar sätta sitt namn på kartan jämte band som GRAVEYARD, RIVAL SONS, HONG FAUX, WITCHCRAFT med flera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *