Raubtier – Bärsärkagång

 

BärsärkagångARTIST: Raubtier
TITEL: Bärsärkagång
RELEASE: 2016
BOLAG: Despotz Records

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Femte släppet från Norrlands hårdast arbetande band. RAUBTIER har med vildsint terrängromantik och obändig integritet karvat ut en nisch inom svensk metall som är avundsvärd. Pär Hulkoff levererar med stor trovärdighet och osviklig frenesi lyrik om att hellre dö som levande än att leva som en levande död och lyckas bygga låtar i vilka matiga riff samsas med en storvulenhet som alltid har varit bandets signum. Bästa exemplet på detta finner ni i magiska Genom Allt som har en lika storslagen refräng som den i  Låt Napalmen Regna.

Att i efterhand kunna konstatera att “Bärsärkagång”, trots stora skrivarmödor, är ett väldigt solitt album unnar jag verkligen bandet. Det är stabilt lir från samtliga medlemmar. Riffen och de solon som trots allt förekommer är matiga och genomarbetade, och kompet från Jonas Kjellgren på bas och Buffeln på trummor är exakt så stabilt som i alla fall jag förväntar mig av bandet. De symfoniska inslagen samt bruket av syntar är väl avvägda för att passa ihop med de minst sagt muskulösa riffen. Och Pär Hulkoff sjunger med lika stor inlevelse som vanligt. Det är inte utan att jag som lyssnare känner mig en smula bortskämd. Produktionen är synnerligen bra, och jag applåderar bandets strävan att lägga sig ganska nära hur de låter live.

“Bärsärkagång” är en skiva som jag tror kommer rendera i några ypperliga tillägg till bandets setlist och det är bara att hala upp lädret då “Bärsärkagång” är en skiva som är lika mycket värt era pengar som er uppmärksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *