Live: Black Sabbath på Copenhell

ARTIST: Black Sabbath
LOKAL: Copenhell
DATUM: 25 juni 2016

Black Sabbath visade varför gammal är äldst, och tyngst, sent igår på Copenhell. 

Black Sabbath var bäst. Så skulle jag kunna sammanfatta kvällens avslutande konsert.

Jag hade sett bandet två gånger med Ronnie James Dio på sång. Där och då var jag helt övertygad om att jag inte skulle få uppleva bandet bättre.

Kvällens avslutande konsert är en av många i bandets The End-turné, en avslutande runda innan bandet slutar turnera, och jag kan inte tänka mig en värdigare avslutning än den vi fick se på Copenhell igårkväll.

För det första är ljudet helt klockrent, för det andra är setlisten i stort sett en enda räcka av triumflåtar, för det tredje spelar BLACK SABBATH magiskt bra. Och det inbegriper även Ozzy som har en bra kväll. Visst, det finns många vida bättre sångare rent tekniskt sett, men Ozzys känsla och scennärvaro gör att det strålar om honom.

Att det börjar regna märker jag knappt, och jag blir så till mig över hur bra BLACK SABBATH är att jag helt glömmer att fotografera bandet!

Enda temposänkarna,  om uttrycket tillåts om ett band som har gjort tyngd till ett honnörsord, är ett onödigt trumsolo av Tommy Clufetos och Dirty Women som faller platt mot låtar som Snowblind, Iron Man och Fairies Wear Boots. 

Jag är djupt imponerad av BLACK SABBATH som trots att de i det närmaste står still på scen, fullständigt knockar både mig och den mycket stora publiken med en värdig, tung och välljudande konsert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *