Radiant Knife – The Body

ARTIST: Radiant Knife
TITEL: The Body
RELEASE: 28/8 2020
BOLAG: Egen utgivning

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

2020 har seglat upp till att bli ett riktigt bra år när det gäller EP-skivor. Alltfler band verkar se fördelarna med att skriva korta och koncisa skivor, och verkligen använda sig av formatet. RADIANT KNIFE från Lafayette i Louisiana har gjort ytterligare en kvist på formatet. På fredag släpper bandet “The Body” för att sedan i början av oktober släppa ytterligare en EP, “The Ghost” och skivorna skall ses som en enhet.

RADIANT KNIFE är en duo bestående av Greg Travasos på trummor och Stephen Sheppert på gitarr och de spelar progressiv sludge, något de gör till stora delar bra. Jag hör såklart klanger från MASTODON vilket jag inte ser som något dåligt alls. Men duon lyckas faktiskt övertyga mig till stora delar att de är värda att hålla koll på. Det är meckigt utan att tappa sväng, svängigt utan att tappa tyngd och det låter riktigt bra om bandet på den här skivan.

Helt originellt är det inte, men skivan fastnar ändå något så oerhört effektivt att det är svårt att värja sig mot den. Trots att “The Body” klockar in på ungefär 20 minuter så känns den betydligt matig och väl sammanhållen. Allt bandet tar sig för känns väl genomtänkt och balanserat. Kolla in den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *