Bantha Rider – Binary Sunset Massacre

ARTIST: Bantha Rider
TITEL: Binary Sunset Massacre
RELEASE: 4/12 2020
BOLAG: Egen utgivning

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Det är lika bra jag kommer ut och säger det med en gång: jag älskar Star Wars, så när jag hittade BANTHA RIDER på Bandcamp så ryckte det ju till i kroppen av intresse.

För de av er som inte känner till Star Wars-universumet så är Banthas de riddjur som the Tusken Raiders använder sig av. Tuskens ser sig själva som Tatooines enda sanna invånare och alla andra som inkräktare. Att ett polsk stoner/sludgeband tar sig namn efter detta folk kanske får många att höja på ögonbrynen. Det fick mig att göra det i alla fall.

BANTHA RIDER spelar helt instrumentellt, och det kanske kan irritera er som gärna hade haft än mer Star Wars-innehåll med sången som verktyg, men för egen del så tycker jag det kan vara skönt att enbart ha musiken att koncentrera sig på. Faktum är att den här skivan passar så bra som läsmusik, då den har precis rätt intensitet för att den inte ska bli bakgrundsbrus, men inte heller ta för mycket plats. Gott så.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *