Eternal Champion – Ravening Iron

ARTIST: Eternal Champion
TITEL: Ravening Iron
RELEASE: 6/11 2020
BOLAG: Egen utgivning

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Om man ska kunna komma undan med ett omslag som det som pryder “Ravening Iron”, så får man se till att man lirar old school heavy metal, och vill drömma sig tillbaka till 1980-talet då dylika omslag var omfattande till antalet. ETERNAL CHAMPION lirar episk heavy metal, och de gör det så pass bra att betygsjuan åker fram med illa dold iver.

Tack och lov är musiken inte ett dugg cringeig, för det här bandet från Texas vet vad de sysslar med. Med ett drivet gitarrarbete ser de till att hålla mitt intresse uppe nästan hela skivans speltid. Första låten på plattan A Face In The Glare är så helvetiskt episk att jag har tokdiggat den sedan första lyssningen. Det är inte det att ETERNAL CHAMPION gör något särdeles originellt, men deras hantverk är så skickligt utfört att det funkar fullt tillräckligt med Blake Ibanez och Nujon Powers gitarrspel och Jason Tarpeys sång för att skivan ska kännas rolig att lyssna på. Att bandet verkligen tror på vad de gör uträttar storverk för skivan, för annars hade textrader som At dawn we strike, rend mail and flesh, stack the slain, climb the gate, burn the altar down kunna falla platt till marken.

Gillar man episk heavy metal så ska man kolla in ETERNAL CHAMPION, de är betydligt mer charmiga än mycket annat inom genren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *