Liquid Tension Experiment – 3

ARTIST: Liquid Tension Experiment
TITEL: 3
RELEASE: 16/4 2021
BOLAG:  Inside Out Music

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin

Det finns flera skäl till varför jag gillar den här skivan, men det viktigaste är att Mike Portnoy och John Petrucci är tillsammans ingen i skapandet av musik. Den rena magin som uppstår när dessa proggens titaner skriver och spelar musik är något som alltid får mig att skruva upp volymen och le från öra till öra.

22 år efter det att förra skivan kom så är bara detta anledning till viss uppståndelse att det faktiskt kommer musik från en grupp som knappt har någonting kvar att bevisa. Om man som jag längtade efter en skiva som låter som DREAM THEATER helt instrumentalt och utan sång som kommer i vägen, ja, då är den här  skivan i stort sett rena drömmen. Här finns en del ystra krumsprång som inte DT hade tagit med i sin musik, men vem fan bryr sig om det? “3” är en nästan rakt igenom totalt njutbar skiva att lyssna på – de enda radanmärkningarna jag har är Chris & Kevin’s Amazing Odyssey och intetsägande Shades Of Hope. Resten är en progressiv dröm till skiva.

Gillar man inte den typen av progressiv musik som LTE lirar – musiker som inte tvekar att visa vad de går för, och som dessutom styr upp en produktion som är väl avrundad, ja, då kommer man att hata den här skivan med stort hat. Vi andra kommer att återkomma till den här skivan under resten av 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *