August Burns Red – Rescue And Restore

ARTIST: August Burns Red
TITEL: Rescue And Restore
RELEASE: 2013
BOLAG: Solid State Records

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Med en dåres fulla envishet har jag hävdat att AUGUST BURNS RED är det enda metalcorbandet som är värda vår uppmärksamhet. Jag har baserat denna braskande inställning på att bandet från Pennsylvania alltid har strävat efter att bryta mot subgenrens dekret om breakdowns blandat med mer poppiga (läs rensångsrefränger) inslag. Därför blir jag glad att på något plan få rätt när jag läser att JB Brubaker, gitarrist och huvudsaklig låtskrivare, säger att metalcore som genre är ganska ointressant just nu.

Bandet backar upp denna inställning med att erbjuda oss sitt mest divergerande album hittills. Inte bara ryms här stråkar, spoken word, och blåsinstrument. Bandet har dessutom vettet att slänga konforma låtstrukturer fullständigt överbord. Och det är ack så rätt, det måste jag verkligen säga när jag hör resultatet.

Det jag uppskattar mest med ”Rescue & Restore” är det otroligt breda melankoliska anslag som går som en röd tråd genom i stort sett samtliga låtar och som verkligen ger en ökad tyngd till vad bandet försöker åstadkomma med skivan. Att detta är en skiva som betyder rätt mycket för bandet är uppenbart och detta märks i att samtliga bandmedlemmar är mer intresserade av att presentera AUGUST BURNS RED som ett kollektiv snarare än att lyfta fram den individuella spelskickligheten. Och gosse, gissa om de lyckas med detta.

AUGUST BURNS RED visar med all önskvärd tydlighet att de är ett band att ta på allvar och bevisar (återigen) att de är bandet som man bör kolla in om man har något som helst intresse för att veta vart metalcore som genre är på väg. Imponerande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *