Omnium Gatherum – Beyond


ARTIST
: Omnium Gatherum
TITEL: Beyond
RELEASE: 2013
BOLAG: Lifeforce Records

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Jag uppskattade de melankoliska finnarnas näst senaste platta ”New World Horizons” väldigt mycket. Snyggt frambölade stämmor på gitarrerna á la så många andra band från grannlandet i öst. För nog får vi erkänna att Finland har skämt bort oss med en drös riktigt bra band som med pricksäkert tonfall har fått hjärtesträngarna att vibrera? Precis.

OMNIUM GATHERUM är ett solitt band även på senaste given ”Beyond”. Uppskattar man som jag bra melodisk metal i vilken man kan hitta influenser delvis från göteborgsscenen men tagen ett steg längre så kommer man inte att bli besviken på ”Beyond”. Slingornas effektivitet finns kvar och löder fint ihop de mer aggressiva elementen i OGs musik.

Inledande trojkan Luoto, New Dynamic och In The Rim är verkligen inte svag om jag säger så. Det låter snyggt, stämningsfyllt och bitvis rejält tempofyllt.

Uppskattade man produktionen på ”New World Horizons” kommer man inte bli besviken på den på ”Beyond”. Det jag möjligtvis skulle önska är att Jukka Pelkonens sång var lite mer integrerad i mixen, men det är en radanmärkning från min sida då sångaren låter lika förträffligt som vanligt.

Det är mycket som klingar välbekant på ”Beyond”. Faktum är att den i stort sett enda anmärkningen jag har på skivan är att det inte finns så värst mycket utveckling från förra skivan. Det är dock lätt att överse med detta då låtarna har så mycket kvalitet i sig att det är svårt att inte njuta av finnarnas tonkonst. Det låter helt enkelt väldigt habilt, snyggt och rent av vackert för att man ska kunna bortse från att detta gäng kan skriva bra låtar och även fortsättningsvis är värda vår uppmärksamhet och tid. Gott så.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *