Outtrigger – Awaken Me


ARTIST
: Outtrigger
TITEL: Awaken Me
RELEASE: 2013
BOLAG: Egen utgivning

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Martin Bensch

ag recenserade OUTTRIGGERs EP ”Untestified Revolution” i början av 2011. Då skrev jag att

Det jag nu hör är musik som har en väldigt stor dos av ”lagom” i sig – det finns tusentals band som spelar samma typ av musik som OUTTRIGGER och det är därför tvunget att faktiskt ha något som gör att musiken sticker ut för att man ska fånga lyssnarnas uppmärksamhet. Som det är nu räcker det inte med att kunna spela bra, vilket OUTTRIGGER kan, det låter helt enkelt lite för slätstruket för att musiken ska fasta i huvudet.

OUTTRIGGER är ett ungt band som har potential att utvecklas till något bra om man vill – större variation i musiken är det första jag efterfrågar för att det ska kunna bli något större av detta – annars riskerar bandet att reduceras till det stall av band som duger som bakgrundsmusik, men inte så mycket mer. Jag har väldigt svårt att tro att det är där OUTTRIGGER vill vara.

Det jag nu hör i låten Awaken Me är ett band som faktiskt har utvecklats – det finns en fin tyngd och ett vackert sväng i bandets musik som dock fortfarande går i mellantempo. Ska bli intressant att se hur resten av materialet låter innan jag drar för stora växlar på hur just detta enstaka smakprov låter. Framför allt är produktionen så oerhört mycket bättre än den som bandet har haft tidigare – och det hjälper såklart till, även om det sannerligen inte skadar att Awaken Me har en verkligt bra refräng som jag har svårt att slita mig ifrån. Dessutom får vi en del verkligt fina stämmor i gitarrspelet och några fläskiga fills från trummisen John Löfgren som jag uppskattar i synnerhet.

Baserat på hur Awaken Me låter så får jag säga att OUTTRIGGER fortfarande har min uppmärksamhet, och jag ser fram emot att få höra mer material från bandet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *