Netherbird – The Ferocious Tides Of Fate

Netherbird - he Ferocious Tides Of FateARTIST: Netherbird
TITEL: The Ferocious Tides Of Fate
RELEASE: 2013
BOLAGScarecrow Recordings

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Amelie

Jag älskar och beundrar Nephentes röst. Och mycket i NETHERBIRD bärs upp just av, och med, hans breda vokala kapacitet, detta noterar jag utan att alls vilja förringa de övriga bandmedlemmarnas långt utöver kompetenta musicerande. Som vanligt undfägnar oss NETHERBIRD i senaste albumet, “The Ferocious Tides Of Fate”, en ljuv mix av det bästa från olika extreme metal-genrer med bl.a. black metal-nerv, deathgrowl och doomig tyngd.

Sex spår och 37 minuter, inte en sekunds utfyllnad och ren och skär musikalisk njutning. Shadow walkers är en av favoritlåtarna, och kanske det mest typiskt Netherbirdska spåret på albumet. Melankoliskt, närmast sorgset, med en mjuk melodisk släpighet, och dessutom med folkmusiktongångar i det avslutande fiolspelet. Den mer än elva minuter långa skönheten Along the Colonnades är rik på både black metal-partier och doomigare känningar. Övriga spår ligger inte efter i känsla och intensitet.

“Vi kommer hålla på länge” konstaterade Nephente i WeRocks intervju med frontmannen 2011, och poängterade också att all bandets musik finns för gratis nedladdning på netherbird.com, detta är en principiell hållning för spridningen av musiken som bandet har. Och såklart köper vi också gärna skivan, och stödjer därmed bandet även ekonomiskt.

Med detta tredje fullängdsalbum har NETHERBIRD uppmärksammats och hyllats i många medier, bland andra både Sweden Rock och Close-Up Magazine. Jag hoppas och tror att detta banar väg för och bär fram NETHERBIRDs stora genombrott, också i det allmänna metalmedvetandet. Detta är nämligen bandet och deras musik värda på alla sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *