Firespawn – Shadow Realms


Shadow RealmsARTIST
: Firespawn
TITEL: Shadow Realms
RELEASE: 2015
BOLAG: Century Media

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Ytterligare en så kallad supergrupp att lägga på minnet – även om det är svårt att använda begreppet när det gäller death metal utan att dra lite på munnen.

Förutsättningarna:

Fredrik Folkare och Alex Friberg från NECROPHOBIC på gitarr respektive bas.

L-G Petrov och Victor Brandt från ENTOMBED.

Matte Modin på trummor, och huvudanledningen till att jag är lite till mig över bandets förstlingsverk “Shadow Realms”. Modin är en förstklassig bängpiskare på trummor och det är verkligen kul att höra hans numera extremt varierande spel på en skiva där låtarna ligger på en stundtals väldigt bra nivå.

FIRESPAWNs musik är, om jag jämför med i alla fall ENTOMBEDs, mycket mer extrem. Detta är verkligt skitig och fartfylld death metal som pendlar mellan oerhörd hastighet ( The Emperor, Spirit Of The Black Tide, Ruination för att nämna några) och tung mäktighet (Lucifer Has Spoken, Necromance med tydliga DECAPITATED-vibbar i introt och Ginnunga), och med medlemmarnas erfarenhet och rutin så är det inte konstigt att det oftast fungerar alldeles utmärkt.

FIRESPAWN bjuder inte på något speciellt nydanande, och det är väl det enda som någon kan anmärka på, men det har släppts och kommer att släppas betydligt sämre death metalskivor än “Shadow Realms”. Kolla in den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *