One Hour Hell – Product Of Massmurder


ARTIST
: One Hour Hell
TITEL: Product Of Massmurder
RELEASE: 2009
BOLAG: Twilight Vertrieb

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Ibland har man tur – lite på vinst och förlust satte jag upp mig för att recensera ett band jag aldrig tidigare hade hört talas om, ONE HOUR HELL. Ofta resulterar sådana chansningar i rena besvikelser eller en skakning av axlarna. Döm av min stora glädje att ONE HOUR HELLs platta ”Product Of Massmurder” inte hör till den kategorin.
Från första till sista tonen fylls öronen av en fantastisk sonisk slakt som minner om storheter som THE HAUNTED, LAMB OF GOD och SLAYER. Bandet, bestående av sångaren Mike, gitarristerna Spud och Jompa, basisten Eric och trummisen Matte är inte bara skickliga instrumentalister, de har begåvats med talang att kunna skriva riktiga pungsparkar till låtar. En viss förkärlek för kanske världens bästa taktart, 2-takten, matas det för fullt i snart sagt varenda låt på plattan och när det inte görs det plockar bandet fram den där riktiga krosstyngden som gör att man ofrånkomligen känner sig golvad.
”Product Of Massmurder” består av 10 stenhårda låtar av vilka jag vid skrivande tillfälle gillar allesammans. Dock är det vissa låtar som har fastnat lite extra, Pigfarm med sin 2-takt över 6/8 dels takt á la In Vein, Awakening Of Vermin med blastbeatgalore och svängiga refräng, och tunga All Hail framstår som en ohelig trio av fantastisk musik.
Som ni säkert har förstått har ONE HOUR HELL råimponerat på mig och det är en stor glädje att få ge ”Product Of Massmurder” ett högt betyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *