Teethgrinder – Misanthropy

MisanthropyARTIST: Teethgrinder
TITEL: Misanthropy
RELEASE: 2015
BOLAG: Lifeforce Records

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Det verkar bli ett bra år för grindcore i år. Tidigare har jag kollat in ytterligare ett debuterande grindcoreband, THEORIES, och nu är ytterligare ett band på banan för att ge NAPALM DEATH en match om pengarna – TEETHGRINDER.

“Misanthropy” kommer ut på Lifeforce Records, en etikett som verkligen inte har gjort sig känd för att brinna för denna typen av musik. Jag förstår varför de ville ha nederländarna hos sig. Detta är nämligen väldigt bra.

Grindcore bygger inte på finkänslighet. Jag vill känna att bandet är argt, de har saker de vill säga med emfas och detta ska matchas med musikalisk ferocitet. Hade jag haft några som helst betänkligheter om att bandet skulle klara av detta så får jag äta upp dem rätt raskt. TEETHGRINDER håller verkligen inte igen när det gäller denna aspekt av musiken, och trots att det finns stunder då det går att hämta andan som lyssnare håller bandet intensiteten uppe skivan igenom.

Jag delar gladeligen ut extrapoäng för trummisen Wieger Jan Scheper som gör samtliga inräkningar på virveltrumman. Skämt åsido – uppskattar du grindcore så gör du dig själv en tjänst när du kollar in “Misanthropy”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *