The Night Flight Orchestra – Skyline Whispers

The Night Flight Orchestra - Skyline WhispersARTIST: The Night Flight Orchestra
TITEL:  Skyline Whispers
RELEASE: 2015
BOLAG: Coroner Records

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Skiva nummer 2 från THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA är precis lika kul och svänger lika fint som den fantastiska debuten “Internal Affairs” från 2012.

Uppskattade ni den skivan så är sannolikheten stor för att ni gillar även denna. Om möjligt är “Skyline Whispers” än mer lekfull än debuten, och det är en bra sak. THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA är, och ska vara, en ventil för medlemmarna att bara slappna av och ha roligt. Det finns tillräckligt med rutin och jävlarannama i det här gänget för att musiken ändå ska bli så bra att den inte kan uppfattas som slätstruken.

I vanlig ordning sjunger Björn Strid trasorna av de flesta, riffen från David Andersson svänger precis lika syndigt härligt som tidigare och kompet från Sharlee D’Angelo och Jonas Källsbäck är stabilt och har rätt lutning. Kryddan är Richard Larsson på keyboards.

Bäst är bandet i låtar som inledande trion Sail On, Living For The Nighttime och Stiletto samt absolut bästa låten på skivan, Lady Jade som skämmer bort trumhinnorna med ett satans sväng.

Har ni inte kollat in skivan än så har ni en fin stund framför er. Ett givet soundtrack till resten av sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *