Sideburn – Evil or Divine

Sideburn - Evil or DivineARTIST: Sideburn
TITEL: Evil or Divine
RELEASE: 2015
BOLAG: Metalville

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Stockholmska SIDEBURN har varit igång ett tag – sedan 2002 har bandet kavlat ut musik i den tyngre och svängigare skolan – men det var först med senaste släppet “Evil or Divine” som jag har fått upp ögonen för bandet. Ni som känner mig lite vet att jag tidigare inte gick igång på musik av den långsammare typen, men att detta har börjat att ändras.

Tacksamt nog så hjälper mig SIDEBURN på traven då musiken till stora delar på skivan är riktigt bra. Inledande Masters And Slaves har ett fullständigt ljuvligt sväng och god tyngd. Trummisen Fredrik Broqvist spelar med exakt rätt typ av släpighet för att jag ska tända på alla cylindrar. Vill ni ha ytterligare bevis på detta ska ni kolla in When Darkness Calls lite extra.

Genomgående får jag intrycket att SIDEBURN vet vad de sysslar med. De har modet att bygga upp låtarna utan att stressa och vågar lita på att riffen är tillräckligt bra, vilket de är. Produktionen är matig och helt rätt för låtarna, och i Dimitri Keiski har bandet en sångare med en fin pipa.

“Evil or Divine” är en bra skiva som är värd er uppmärksamhet om tung och svängig musik brukar falla er på läppen. Att SIDEBURN lyckas övertyga en fartdåre som undertecknad bör tas som ett gott betyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *