Symphony X – Underworld

SymphonyARTIST: Symphony X
TITEL: Underworld
RELEASE: 2015
BOLAG: Nuclear Blast

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Nytt album från en av de mest stringenta grupperna på planeten, SYMPHONY X. Det brukar oftast bli ett betyg i de övre graderna när det gäller bandet från New Jersey, och alltid en rad väldigt njutbara solon från Michael Romeo.

På “Underworld” fortsätter bandet att visa upp den fina form som de skämt bort oss med sedan, ja egentligen hela karriären. Här finns några låtar som inte riktigt når upp till de rent galna nivåer som skivan ligger på i övrigt. Jag tänker då framför allt på Kiss Of Fire och Charon som trots denna radanmärkning ändå ligger på en bra verkshöjd.

Bäst är bandet i tunga och episka Underworld som bjuder på helt ljuvligt riffande och alldeles ypperligt sväng, In My Darkest Hour som har en ljuvlig refräng, pigga Run With The Devil, vackra och sorgsna Swan Song och avslutande stänkaren Legend.

Genomgående tänker jag på hur skrattretande bra allt låter. Det är helt fantastiskt att på skiva efter skiva från SYMPHONY X blir bortskämd med gediget hantverk. Samtliga musiker vet vad de sysslar med och trots att de ges tillräckligt med att få briljera på egen hand så spelas det för låtarna på ett bra sätt. Det är klart att Romeo får lite extra plats – men det gör inget så karln återigen visar att han inte bara är en gudabenådad gitarrist, utan också en begåvad låtskrivare.

“Underworld” är ett album som ni bör kolla in om ni vill ha musik med bra verkshöjd och gitarrsolon utöver det vanliga.

2 reaktioner på ”Symphony X – Underworld”

  1. He he, Kiss of Fire och Charon är två av mina favoriter från plattan och jag gillar Run with the Devil minst. Så kan det vara ibland. 🙂 Överlag en riktigt bra skiva, deras bästa sedan Odyssey tycker jag.

  2. Haha @Christofer – ja, så kan det vara. Jo, jag håller med dig om att detta är deras bästa sedan Odyssey vilket är en skiva jag nog tror att de aldrig kommer att toppa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *