Hammers Of Misfortune – Dead Revolution

imageARTIST: Hammers Of Misfortune
TITEL: Dead Revolution
RELEASE: 2016
BOLAG: Metal Blade

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Om du har en svaghet för progressiv musik så råder jag dig att kolla in senaste given från HAMMERS OF MISFORTUNE betitlad “Dead Revolution”.

Inte bara faktumet att Joe Hutton i vissa stunder låter som Peter Gabriel när han frontade GENESIS i början av 70-talet gör att jag verkligen njuter av “Dead Revolution”. Här finns ett metalliskt anslag som tilltalar, även om HAMMERS OF MISFORTUNE inte begränsar sig till att skriva renodlad metal. För detta får ni kolla in VHÖL och LUDICRA som är huvudsaklige låtskrivaren John Cobbetts hårdare outlets.

Stundtals blir det lite väl såsigt och flummigt för min smak (se Sea Of Heroes) men till stora delar så svänger det något grymt om det här bandet. Jag nästan hajade till när jag såg att det var Will Caroll som lirar trummor i bandet. Till vardags spelar han i DEATH ANGEL och ser till att attackera trummorna med betydligt större hastighet än han gör här då han verkligen imponerar med ett sväng som inte går av för hackor.

“Dead Revolution” är en rolig skiva att lyssna på om du inte är genrekonformist. Gillar du dessutom hur GENESIS lät i början av sin karriär (tänk “Selling England By The Pound” från 1973) med metalliskt anslag, ja då vågar jag påstå att du kommer gilla den här plattan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *