Horisont – Sudden Death

ARTIST: Horisont
TITEL: Sudden Death
RELEASE: 15/5 2020
BOLAG: Century Media

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Den retrovåg som drabbade landet nästan kollektivt när bland andra GRAVEYARD fick många att boogie on down fastnade jag aldrig för. Nu, ett antal år senare, märker jag att jag inte bara kan tolerera utan till och med uppskatta minst ett band som så tydligt hämtar sin inspiration från förr.

HORISONTs “Sudden Death” har gått på repeat i lurarna under veckan – det är en skiva som under rådande omständigheter kommer så sjukt rätt i tiden – för den är till brädden fylld med genuint rockande låtar. Jag blir glad när jag lyssnar på den här skivan.

Förra plattan “About Time” hade sina förtjänster, men i jämförelse så gillar jag “Sudden Death” betydligt mycket mer. I stort sett varenda låt är bra på den här plattan. Det börjar fint med Revolution som inte är en frifräsande låt på långa vägar, men en fint dansant och bra vägvisare in i plattan.  Sen drar bandet på rejält med Free Riding, Pushin’ The Line och Into The Night. När man dessutom får en rykande het saxofon i sistnämnda låt är lyckan total. Även när bandet saktar ner på tempona är intensiteten på en bra nivå. Enda undantaget är Gråa Dagar som känns totalt intetsägande.

Produktionen är fint luftig och passar låtmaterialet perfekt. Här finns såklart en medvetenhet om hur skivor från förr lät, men det känns inte alls mossigt. Om något så gör det att jag gillar HORISONT mer, haha!

“Sudden Death” är en fin skiva. Kolla in den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *