Scardust – Strangers

ARTIST: Scardust
TITEL: Strangers
RELEASE: 30/10 2020
BOLAG: Egen utgivning

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

“Strangers” är en skiva som har flera saker som sticker ut, men för mig är det sången som verkligen ser till att den här skivan lyfter något så otroligt. Därför är det inte konstigt att bandet väljer att inleda hela skivan med körsång i snygga stämmor. Ouvertyrer är vi inte bortskämda med inom metal, och då menar jag sanna ouvertyrer som sammanfogar element som sedan dyker upp genom skivan. Här får vi dessutom en helt briljant sådan i Overture For The Estranged, en låt som helt magiskt bjuder in till skivan.

SCARDUST är ett band som är skickligt på att göra låtar som jag tycker att jag har hört av band som SYMPHONY X eller DREAM THEATER och sedan dra iväg för att göra något eget av dem. Varken SYMPHONY X eller DREAM THEATER har en sångerska som Noa Gruman vars insats fullständigt dräper på den här skivan. Hennes mångsidighet matchas av resten av bandet där det inte saknas mod att testa ystra krumsprång som att lira cocktailjazz ibland, eller vräka på med i det närmaste gospelkör för att sedan växla till growl.

Det är just denna otroliga variationsrikedom som gör “Strangers” så oavbrutet rolig att lyssna på – den rena musikaliteten som bandet visar upp – och den både hemtama samt utmanande stämningen gör att det är omöjligt att inte gilla den här skivan om du uppskattar mäktig progressiv metal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *