Methadone Skies – Retrofuture Caveman

ARTIST: Methadone Skies
TITEL: Retrofuture Caveman
RELEASE: 7/5 2021
BOLAG: Haywire Records

BETYG: 9/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Jag har alltid hyst en kärlek till helt instrumental musik, jag skyller detta på min uppväxt inom den kommunala musikskolan hemma i Karlskrona. Jag är inte genrespecifik när det kommer till instrumental musik – är det bra så är det bra – men jag blir lite extra till mig när det kommer till instrumentala plattor inom metallen.

METHADONE SKIES är från Timisoara i Rumänien, och jag hade inte hört bandet innan jag tryckte igång promon till “Retrofuture Caveman”. Genrebenämningen stod som psych, doom och post-rock vilket inte direkt avskräckte, inte heller låtarnas längd för här får ni vara beredda på långa låtar.

Desto bättre att METHADONE SKIES verkligen ser till att späcka låtarna med innehåll och sannerligen är oerhört skickliga på att bygga upp sina låtar. Inledande tillika titellåten börjar oerhört fluffigt. Jag älskar låtar som inleds med bara bas och trummor. Det är en nästan drömartad inledning på den här låten som växer ut till ett veritabelt monster i slutet. Oerhört bra. Jag blev djupt berörd redan vid första lyssningen och tänkte att om resten av skivan är lika bra så kommer detta att bli helt magiskt.

Jag älskar hur bandet skickligt får mig att tänka på andra ytterst förträffliga band som IF THESE TREES COULD TALK eller RUSSIAN CIRCLES under lyssningen, men såklart gör en väldigt egen grej av sin musik.

“Retrofuture Caveman” är en skiva att vila i, sluta ögonen och bara njuta. Det är inte den hårdaste skivan ni kommer höra i år, men den är en triumf i att bygga stämningar som bjuder på flera dimensioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *