Nestor – Kids In A Ghost Town

ARTIST: NESTOR
TITEL: “Kids In A Ghost Town”
RELEASE: 2021
BOLAG: Nestor Prestor Music Group

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Robert Gustafsson

Ah! Det ljuva 80-talet, när den melodiska hårdrocken hade sina glansdagar och band som KISS, TWISTED SISTER, VAN HALEN och EUROPE skördade framgångar på listorna och lade grunden för en hel generation rockare. Spandex, burrigt hår och teater med påkostade videor framstår genom nostalgins glasögon som charmig och fläckfri. Det är inte konstigt att NESTOR ville spela sån musik när de startade bandet hemma i Falköping – vem ville inte bli rockstjärna av sånt snitt?  Det ville sig inte på bred front då, 1989, men med sin egen remake och andra våg så känns det som om man slår. Flertalet singelspår har fått stort genomslag och bandet har fått chansen att hålla låda på bland annat Bandit Rock och spelningar.

Och det är välförtjänt, för det är med kärlek och spelglädje NESTOR tar sig an sin egen pånyttfödelse. Själva beskriver man sitt uppdrag med orden “To restore the power of rock. To protect the legacy and re-invent the iconography of rock. To be fresh. To play as fast and loud as we can.” Det summerar på ett fint sätt vad man får på “Kids In A Ghost Town”, och låtar som On The Run, Perfect 10 (Eyes Like Demi Moore), Firesign, 1989 eller titelspåret Kids In A Ghost Town är rent guld om man gillar den här sortens musik. Som lite grädde på moset får man en fin duett med Samantha Fox (!) i form av Tomorrow, samt en repris av  STRAIGHT FRANKs vackra It Ain’t Me.

Tobias Gustavssons röst är central för NESTORS sound, med fin spännvidd och känsla. Samspelet med Jonny Wemmenstedts gitarrspel är härligt att höra, och bandet som helhet är ett fint kamratskap med Marcus Åblad (bas), Martin Frejinger (keyboard) och Mattias Carlsson (trummor).  Läs gärna Rocknytts fina och långa intervju så får du en fin känsla för varför NESTOR låter som de gör. Kärlek och spelglädje!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *