Ninkharsag – The Dread March Of Solemn Gods

ARTIST: NIKHARSAG
TITEL: “The Dread March Of Solemn Gods”
RELEASE: 2021
BOLAG:  Vendetta Records

BETYG:8/10
SKRIBENT: Robert Gustafsson

Den här skivan låter exakt som som omslaget ser ut. Tycker du att det ser ut som en korsning av “The Somberlain” och “Storm Of The Light’s Bane” från DISSECTION så är du inte ute och cyklar, vilket då också ger en musikalisk vägledning om hur Liverpoolfödda  NIKHARSAG låter. Melodisk black metal med riff och slingor i fokus helt enkelt, och som sådant är detta inget nytt under (den svarta) solen. Det behövs heller inte, för på “The Dread March Of Solemn Gods” serveras ett pärlband av fina låtar som alla står på egna ben utan att behöva bli unika.

Isande kyla kombineras med riktigt bra känsla här, man får stå ut med inledande och instrumentala Night Watch och komma in på de “riktiga” låtarna bara, för sen blir det åka av. Under The Dead Of Night, Lunar Hex: The Art Of Mighty Lycanthropy, The Necromanteion, Strigoi Diabolicum, Discipline Through Black Sorcery…  ja, listan på dunderlåtar kan göras i stort sett lika lång som skivan i sig – ett gott tecken på kvalitet. “The Dread March Of Solemn Gods” är bandets andra fullängdare och imponerar. Detta är ett band att hålla öronen på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *