Dormant Ordeal – The Grand Scheme Of Things

ARTIST: Dormant Ordeal
TITEL: The Grand Scheme Of Things
RELEASE: 3/12 2021
BOLAG: Selfmadegod Records

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Polsk dödsmetall – musik som väldigt många har en relation till. Hade jag frågat om bandnamn så hade kanske namn som DECAPITATED, VADER eller BEHEMOTH ramlat in i skallen?

Inget av de tre ovanstående banden är band som jag lyssnar speciellt regelbundet på längre. Innan fick i synnerhet BEHEMOTH det att pirra i hela kroppen, men det var ett tag sedan måste jag villigt erkänna. Men när polsk dödsmetall får till det, då brukar det vara så fruktansvärt bra att verkligheten skälver, så jag kommer förmodligen aldrig att släppa scenen i det landet. Och det är jag glad för, för nu har jag upptäckt DORMANT ORDEAL från Krakow.

“The Grand Scheme Of Things” är trions tredje fullängdare och maken till skiva från Polen får ni just nu leta efter. Det är inte bara det att det piskas upp rens på ett rent förträffligt sätt – det förväntar sig ju alla från dödsmetallband – inte heller att desperationen ligger som ett membran över hela skivan som gör “The Grand Scheme Of Things” så magiskt bra.

Istället är det den rent vansinniga känslomässiga tyngden i musiken. Att spela rått och hårt det klarar många av, men hur många band mäktar med att få lyssnaren att känna sig så omfamnad på ett nästan tröstande sätt genom rens? DORMANT ORDEAL lyckas med råge med detta, och de gör det genom en ständigt närvarande nerv i samtliga låtar.

Jag blev i stort sett knockad av vad jag faktiskt lyssnade på redan på första genomlyssningen av den här skivan. Den har gått på försvarlig rotation de senaste veckorna, och det finns helt enkelt ingenting som kommer att få mig att inte ge den här skivan en plats på årsbästalistan.

“The Grand Scheme Of Things” är en skivan som är lika omedelbar som långlivad. Det är inte svårt att hitta detaljer som lyfter och sliter även efter mer än 30 genomlyssningar. Det här är skivan som har fått mig att på allvar tro på polsk dödsmetall igen. Kolla in den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *