Overcast – Reborn To Kill Again


ARTIST
: Overcast
TITEL: Reborn To Kill Again
RELEASE: 2008
BOLAG: Metal Blade

BETYG: 2/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Kan en platta med återinspelade låtar från ett band vars medlemmar numera befolkar KILLSWITCH ENGAGE och SHADOWS FALL vara något? Personligen har jag inget emot band som gör nyinspelningar av gammalt material, TESTAMENTs platta ”First Strike Still Deadly” är ett exempel på en platta som trivs alldeles utmärkt i stereon hemmavid. OVERCASTs viktiga insats för den numera ganska uttjatade metalcore-genren ska jag inte yttra mig om, och huruvida gruppen verkligen behövde göra dessa nyinspelningar verkar till och med bandet självt ställa sig undrande till i Close-Up Magazine senaste nummer. Man kan välja att se detta faktum som antingen aningen för oseriöst, för hur många band är det inte som kämpar för att få ut sin musik, utan att behöva kämpa mot tidigare utgivet material. Eller så kan man göra tummen upp. För mig blir det varken eller.

Bitvis låter ”Reborn To Kill Again” riktigt bra, som i titellåten och Going History, men OVERCAST må vara hur förbannade, eller hur ärliga som helst, detta höjer sig inte över mängden och jag finner inte tillräckligt i låtmaterialet för att justifiera återinspelningarna av dessa låtar. Vill man ha en någorlunda hård platta i bakgrunden under en fika, då kan möjligen ”Reborn To Kill Again” duga, annars tycker jag att man gör bättre i att lägga sina pengar på annat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *