Hellish Outcast – Your God Will Bleed

hellishARTIST: Hellish Outcast
TITEL: Your God Will Bleed
RELEASE: 2012
BOLAG: Transcendmusic

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Amelie

Jefflar-i-helvete vad det drar igång i inledningen till HELLISH OUTCASTs debutplatta! Ett avgrundsvrål signerat Torbjørn “Thebon” Schei, sångare även i KEEP OF KALESSIN, lovar oss en sjujäkla resa med bandet de närmsta 10 spåren och 45 minuterna. The View So Disgusting bjuder fortsättningsvis på omväxlande hets- och domedagstempo. Efter denna stenhårda rivstart fortsätter plattan med titellåten, och första musikvideon, Your God Will Bleed som t.o. .m är snäppet tyngre än inledningsspåret. Här är det i stort sett full speed rakt igenom. När tredje låten Djinn kör igång är jag redo att höja plattan till de högsta skyarna och nästan utlova en plats på årets bäst-tio-lista.

HELLISH OUTCAST självt har hållit på i tiotalet år men det är först med värvningen av Torbjørn Schei förra året som det blivit riktig fart på verksamheten i lägret, och debutplattan “Your God will Bleed” släpptes i april i år. Det är inte enbart sin röst Thebon tagit med sig utan även delar av soundet från moderbandet går att återfinna i HELLISH OUTCASTs första album. Givetvis, höll jag på att säga, når bandet inte upp till samma fantastiska nivå som KEEP OF KALESSIN, ruggigt vore det nästan annars, men en mycket stark debutplatta är detta.

I mittpartiet på plattan blir det en liten aning lugnare, för att emellanåt t o m lämna tribut till det mer melodiska metalsoundet i t.ex. Muffled Screams. På det hela taget är mittpartiet det lite svagare på plattan, innan Ten Times Stronger, You Will Scream och förstasingeln Face Forced Down återställer ordningen. I avslutande Hubris får Thebon ge prov på ytterligare sidor av sina fantastisk röstresurser.

“Your God will Bleed” är en synnerligen mogen debut; högklassigt låtmaterial, skickliga musiker och en sångare av guds nåde. Även om det finns några svagare partier är albumet som helhet en ytterst smakfull anrättning med bidrag från, och flirtar mot, flera av hårdrockens tyngre genrer.

Bästa låt: jämnt skägg mellan Face Forced Down och titelspåret Your God Will Bleed.

/BiblioteKarin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *