Live: Devin Townsend Project

ARTIST: Devin Townsend Project
LOKAL: Getaway Rock Festival
DATUM: 7 juli, 2012

I Gävle spelas det metal så det står härliga till under tre dagar på Getaway Rock Festival. WeRocks utsända Martin Bensch och Kitty Rossander rapporterar från hela festivalen. 

DEVIN TOWNSEND PROJECT

Devin Townsend har mod. Att gå ut och köra sina stage antics på det sätt han gör är rätt imponerande – helt plötsligt får festivalen en intellektuell ironi med glimten i ögat som inte har funnits där tidigare.

De flesta känner nog igen Devin som motorn i ett av metalhistoriens mest intressanta band STRAPPING YOUNG LAD. Det är inte så mycket av denna maskins galenskap vi får i hans nya projekt – det glimtar fram ibland – framför allt genom Devins synnerligen intressanta scenmanér med galna miner och allmänna stolpande. Det är gravt underhållande kan jag säga.

Konserten börjar med lite av en uppförsbacke – jag är inte helt övertygad efter de första låtarna att detta kommer att bli bra. Men bandet sliter och jobbar och efter ett tag börjar konserten att komma upp till riktigt bra höjder. Mest går ju det riktigt hårda materialet hem – riffen och ljudets tyngd gör att det skapas en skön kontrast till Devins beteende som bara blir mer underhållande att titta på ju längre konserten går. Publikresponsen blir också påtagligt bättre ju längre konserten varar, från de verkliga hardcorefansens röjande från start tills dess att nästan hela publiken är med och bidrar. Att folk tar chansen och gå bananas blir tydligt då killen bredvid mig helt plötsligt börjar dirigera nåt så otroligt!

I de två sista låtarna är det ren fest och jag kan konstatera att Devin Townsend Project går av scenen som segrare. Imponerande!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *