Live: Raubtier

ARTIST: Raubtier
LOKAL: Getaway Rock Festival
DATUM: 7 juli, 2012

I Gävle spelas det metal så det står härliga till under tre dagar på Getaway Rock Festival. WeRocks utsända Martin Bensch och Kitty Rossander rapporterar från hela festivalen. 

På skiva tycker jag RAUBTIER kan vara ganska tråkiga. Men det får bli att gå tillbaks och lyssna på skivorna igen, för efter dagens fullständigt suveräna uppvisning på Getaway lägger jag mig platt och tokdyrkar. Överraskande? Jo, även för mig, men bevisen finns där – bandet är en ren juggernaut av stora mått på scen. Med granithård norrländsk integritet har bandet byggt upp en fanbase som har slutit upp mangrant framför Blue Stage och är taggade till tusen. Det tar prick 2 sekunder in i Det Finns Bara Krig så har bandet golvat mig totalt.

Det som följer är en ren uppvisning i förmågan att underhålla på sina egna villkor och visa upp en låtskatt som imponerar. Hela konserten är ett pärlband av låtar som lyfter nåt så fruktansvärt live: Achtung Panzer, Legoknekt, Hulkovius Rex, Hjärteblod, En Hjältes Väg, Sveriges Elit, Kamphund, Världsherravälde och avslutande Låt Napalmen Regna Ner – samtliga låtar bräcker grymt.

Med frontman Hulkoff har bandet en anförare av rang, han utstrålar ett självförtroende som är fysiskt och han leder publiken med stor känsla. Nu vill i och för sig publiken låta sig ledas i handklapp, armviftningar, allsång och hoppande. Men det finns något både totalt publikfriande och kärvt i sångaren/gitarristens sätt att tilltala publiken. Det är för mig ett band som förkroppsligar Norrland på ett rent underbart sätt som står på scen. Basisten Jonas Kjellgren (också i SCAR SYMMETRY) stortrivs på scen och samarbetet mellan honom och Hulkoff är så självklart, så naturligt att det bländar. Trummisen Mattias “Buffeln” Lind har ett stabilt spel som imponerar.

Tillsammans växer RAUBTIER ut till något som är större än de enskilda medlemmarna – och detta i samklang med låtarna och publikkontakten är starkt bidragande till att konserten blir så djupt imponerande.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *