Live: Dying Fetus

ARTIST: Dying Fetus
LOKAL: Getaway Rock Festival
DATUM: 6 juli, 2012

I Gävle spelas det metal så det står härliga till under tre dagar på Getaway Rock Festival. WeRocks utsända Martin Bensch och Kitty Rossander rapporterar från hela festivalen. 

DYING FETUS

DYING FETUS hör till de banden jag mest sett fram emot att se under festivalen. När bandet sedan släpper en sådan dunderplatta som “Reign Supreme” blev förväntan bara än större. Att bandet har fått en ganska otacksam speltid mellan 01:00 och 02:00 spelar i detta sammanhang mindre roll. På väg bort till Red Stage passerar jag marknaden, och det är rejält trötta ansikten som möter mig – då sätter bandet igång och soundcheckar. Efter det är det svårt att hävda någon som helst trötthet då ljudet är härligt rattat och volymen hög.

DYING FETUS musik är inget för minimalister – det går rejält undan utan att för den sakens skull sakna nyanser i form av tungt sväng emellanåt. Att all rensmusik står och faller med en riktigt bra trummis är allmän kännedom – Trey Williams hör till eliten vad mig anbelangar i detta fält. Spelningen igår befäste bara detta faktum. Stundtals går det så fort att jag tycker att mannens lår blir suddiga där jag står till höger om scenen. Ibland smäcker han in mycket smakfullt hi-hatarbete som jag verkligen uppskattar.

John Gallagher, den ende kvarvarande originalmedlemmen, bildar med basisten/sångaren Sean Beasley en frontduo som inte går av för hackor – fingerarbetet är flyhänt genomgående.

Låtmässigt blandar bandet friskt från hela diskografin – gamla favoriter som Killing On Adrenaline, Grotesque Impalement och Justifiable Homicide blandas med nya låtar som From Womb To Waste och Your Treachery Will Die With You på ett fullständigt självklart sätt. Framför allt framförs alla låtar med en övertygelse och en tajthet som imponerar något oerhört. Konserten har ett skönt flow och jag tänker knappt på att en hel timme har gått när bandet avslutar med korta stänkaren Kill Your Mother/Rape Your Dog. För att sedan kort gå av scenen och sedan komma tillbaka och börja rigga ner sin egen backline. Old school rakt av om jag säger så.

DYING FETUS visar med all tydlig önskvärdhet att de fortfarande är ett band att räkna med inom den extrema dödsen – missa dem inte på höstens turné det säger jag bara.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *