Gutter Instinct – The Insurrection

Gutter InstinctARTIST: Gutter Instinct
TITEL: The Insurrection
RELEASE: 2015
BOLAG: Prosthetic Records

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Helsingborgsbandet GUTTER INSTINCT bjuder på en rejäl musikalisk bredsida med nya EP:n “The Insurrection”. Kommer du från Helsingborg, eller som undertecknad har verkat i staden sedan ett decennium så har du förmodligen stött på några av bandets medlemmar i tidigare sammanhang. Tre av bandets medlemmar var verksamma i bandet ZERO TOLERANCE: Oscar Persson och Hannes Hellman på gitarr samt sångaren Thomas Ernemyr. Den ganska färska kompsektionen består av trummisen Ola Håkansson och basisten Simon Isaksson.

GUTTER INSTINCTs musik är dock av en helt annan kaliber än ZERO TOLERANCEs.

Ska jag vara helt ärlig så är det så här death metal ska låta för att jag ska tagga igång på allvar. Den är skitig, ond, och väldigt förbannad samt levereras med osviklig övertygelse. Det är inte speciellt konstigt att ansedda bolaget Prosthetic (där bland andra TRAP THEM, PSYCROPTIC, HOUR OF PENANCE och DARKANE ligger) såg potential i bandet.

Med fyra låtar i det närmaste elitartad levererad musik knyter jag mina nävar i extas över bandets dödsmetall. Variationsrikedomen är solid. Det liras snabbt och moshigt, men här finns gott om kunskap om hur man lirar med sväng när detta behövs. Ska jag nämna en låt som sticker ut lite extra så får det bli The Invisible Hand som har ett fantastiskt driv och avsevärt sväng. Gitarrarbetet är extra bra och sången från Ernemyr skickar rysningar nedför ryggraden. Med tanke på hur bra “The Insurrection” är så ser jag med stor förväntan fram emot bandets fullängdsdebut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *