Exumer – The Raging Tides

ExhumerARTIST: Exumer
TITEL: The Raging Tides
RELEASE: 2016
BOLAG: Metal Blade

BETYG: 6/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Återaktiverade (herrejävlar, om jag hade fått en peng för alla återaktiverade band det senaste årtiondet alltså!) tyska thrasharna EXUMER återvänder med en skiva som är det närmsta du kan komma att lyssna på EXODUS utan att lyssna på just EXODUS.

Jag ska dock vara ärlig att säga att det tyska bandet som egentligen alltid kommer att få se sig som nivån under KREATOR och DESTRUCTION – det är till stora delar mycket underhållande och, ja, trevlig thrash som bjuds på “The Raging Tides”.

Riffen från Ray Mensh och Marc Bräutigam är tajta och sitter där de ska, trumspelet från Matthias Kassner är rakt på och späckat med tvåtakt, basen kommer inte i vägen men hörs ändå bra. Och sången, ja jävlar om inte Mem Von Stein utalar fire fiiyah. Helt underbart.

“The Raging Tides” är späckad med bra låtar. Inledande trion The Raging Tides, Brand Of Evil och Catatonic är helt solida låtar som snabbt kommer till poängen, vilket för övrigt kan gälla stora delar av skivan när EXUMER väl får till det. Helt klockrent är det dock inte. Alla riff, vilka ändå är de mest springande punkterna när det gäller thrash, är inte lika bra och ibland känns tyskarna lite för spelglada för att jag ska dyrka förbehållslöst. Visst, spelglädje är ju trevligt, men thrash bör och ska vara arg och ilsken när den är som bäst.

Som en stunds bra och god underhållning funkar dock “The Raging Tides” alldeles utmärkt då den är fylld till bredden med energi, puls och tillräckligt många bra riff för att jag ska dänga till med ett betyg på den övre halvan av skalan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *