Pyramido – Vatten

Pyramido-SagaARTIST: Pyramido
TITEL: Vatten
RELEASE: 2016
BOLAG: En massa olika beroende på format. 

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Det är bara att konstatera att PYRAMIDO har blivit en livsnödvändighet – en ny skiva från bandet får det alltid att kittla till lite extra i magen.

Nya skivan “Vatten” är helt klart den mest välljudande gruppen har gjort. Viktor Forss trummor låter härligt levande och den överlag stinna ljudbilden är trots en massiv vägg av gitarrer väldigt behaglig.

Det är skönt att konstatera att PYRAMIDO lever upp till mina högt ställda förväntningar – öppnaren En Linje I Sanden kan vara en av de starkaste bandet har gjort. Det dryper av ljuvt ångestladdat vemod som med en nerv av angelägenhet drabbar mig nästan fysiskt.

Gitarrslingorna som bölas fram av Dan Hedlund och Henrik Wendel är så vanvettigt effektiva i sin skönhet att det är svårt att inte plocka fram näsduken. Kolla bara in introt till Aktion så kommer ni få ett typexempel på detta.

Med “Vatten” visar PYRAMIDO att de är ett band som med stor stringens visar på möjligheterna i att lira långsamt med osedvanlig känsla. Jag är i vanlig ordning djupt imponerad och höjer såklart flaggan för årsbästalistevarning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *