Hannes Grossmann – The Crypts Of Sleep

ARTIST: Hannes Grossmann
TITEL: The Crypts Of Sleep
RELEASE: 2016
BOLAG: Egen utgivning

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Det är inte svårt att tycka om Hannes Grossmann – en trumslagare som har satt sitt avtryck i band som NECROPHAGIST, OBSCURA, BLOTTED SCIENCE och senast i alldeles utmärkta ALKALOID vars “The Malkuth Grimoire” från 2015 tog förstaplatsen på min årsbästalista.

“The Crypts Of Sleep” är inte en speciellt ny skiva, den kom i början av september, men jag känner ändå att jag vill skriva om den då den är alltför bra för att inte få all den uppmärksamhet jag tycker den förtjänar.

Det som är det bästa med Hannes Grossmann är att han visserligen är en superteknisk trumslagare, men detta blir inte det viktigaste för honom att visa upp. För visst blir jag imponerad av de mer än fläskiga fillen, blastbeatsen och tekniken, men jag blir än mer imponerad av låtskrivartalangen som Grossmann i all evidens lägger fram på ett ytterst övertygande sätt.

Om ni lyssnade på första soloskivan – “The Radial Covenant” – kommer ni känna igen er. Här på “The Crypts Of Sleep” har han fått till än mer stringent skrivna låtar. I stort sett hela skivan är en enda lång triumfparad av musikalisk mumma som får mig att studsa till av häpnad och glädje.

Fina Hail Satan med sin monumentala tyngd och krossande refräng, rent geniala Oceanborn med sitt ystra sväng och avslutande kolosserna Beyond The Boundaries Of Death och Anima Inferna är dock låtar som sticker ut lite extra.

Produktionen är helt underbar. En frisk jordighet i hur trummorna låter är extremt uppfriskande. Gitarrerna och basen kommer fram helt ypperligt. Och framför allt – allt är positionerat så att det bildar en helhet där de individuella delarna aldrig skiner på någon annans bekostnad.

Gillar du smart, genomtänkt och extremt uppiggande progressiv teknisk death metal så har du redan koll på Hannes Grossmann. Alla andra: kolla in för helvete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *