The Lurking Fear – Out Of The Voiceless Grave

ARTIST: The Lurking Fear
TITEL: Out Of The Voiceless Grave
RELEASE: 2017
BOLAG: Century Media

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Att vila stilla verkar inte vara något för Tomas Lindberg – mannen mer fler slevar i dödsmetallstuvningen än någon annan. Och egentligen är vila inte direkt nödvändig när det kavlas ut ytterligare en murken rensmacka i form av “Out Of The Voiceless Grave”.

Visst, detta är musik som inte peakar i originalitet överhuvudtaget. Men hantverket, gott folk, ja det är i det närmaste otadligt. Vid sidan om sig har Lindberg en minst sagt imponerande grupp musiker. Andreas “Dread” Axelsson på bas, Adrian Erlandsson på trummor, Fredrik Wallenberg och Jonas Stålhammar på gitarr. Samtliga med CV:n som talar för sig själva.

THE LURKING FEAR imponerar på flera sätt. Jag tänker då framför allt på att bandet inte har nöjt sig med att skriva alibilåtar, utan verkligen ser till att fullständigt plöja över lyssnaren med både hastighet och tyngd. Kolla bara in With Death Ingraved In Their Bones för en magiskt uppvisning i kvalitetsdöds.

Gitarrarbetet från Wallenberg och Stålhammar är stundtals så magiskt bra att knogarna vitnar. Och det är något som jag tänker på genomgående: THE LURKING FEAR är ett band där engagemanget får skivan att glöda. Detta är inte “bara” en skiva som har skapats för medlemmarnas höga nöje (även om jag är helt övertygad om att det har varit hemskt roligt att jobba med processen), utan “Out Of The Voiceless Grave” är en skiva som vill vara lite mer.

Jag hoppas sannerligen att medlemmarna lägger prioritet på att göra mer musik under namnet THE LURKING FEAR, för detta är sannerligen aningens för bra för att bara resultera i en enda skiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *