Fermentor – Continuance

ARTIST: Fermentor
TITEL: Continuance
RELEASE: 14/8 2020
BOLAG: Egen utgivning

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

“Vår kommande platta kommer innehålla episkt långa låtar, fullbesatt kör och en symfoniorkester såklart. Vi kände att vi inte ville hålla igen på något alls.” Alldeles oavsett vad jag tycker om maffiga metalkoncept – och det tror jag alla vet vid det här laget – så kan jag också med total övertygelse säga att jag kan få lika mycket ut av ett band som består av enbart två personer som FERMENTOR som befolkas av gitarristen Adam Wollach och trummisen Dylan Marks. Deras senaste giv “Continuance” är ett slagkraftigt inlägg i debatten om vad ett band kan åstadkomma med en väldigt limiterad besättning – det är nämligen en skiva som kommer slå er med häpnad över hur oändligt du kan variera ditt material med enbart trumset och gitarr och skapa en skiva som aldrig blir tråkig.

Jag tyckte att första låten som jag hörde av bandet, The Stench, var tillräckligt stark för att jag skulle bli sugen på att kolla in hela plattan. Det har jag inte ångrat, för bandet är sannerligen ingen one hit wonder, utan klarar av att hålla ångan uppe hela skiva.

Hade bandet haft sång så hade den varit av den grövre sorten – musiken har en tydlig hemvist inom den extrema metallen om ni vill ge er in i lyssnandet med några förutsättningar.

Som bäst är bandet i låtar som Thunderboss som har ett frenetiskt piskande driv med sagolika markeringar som jag älskar, och massiv tvåtakt, och avslutande Project Zeus som har ett nästan filmiskt anslag, men i ärlighetens namn så är “Continuance” en skiva som jag återvänt till med stigande fascination under den tiden jag haft promon.

Det som framför allt hörs är att Marks och Wolloch har så helvetiskt roligt tillsammans. Det här är två killar som kommunicerar så bra med varandra att det inte kan bli annat än magiskt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *