Bloodkill – Throne Of Control

ARTIST: BLOODKILL
TITEL: “Throne Of Control”
RELEASE: 2021
BOLAG: Självutgiven

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Robert Gustafsson

Mumbai Thrash Metal. Det är vad man får upp i referensbeskrivningen om man söker på BLOODKILL och deras självutgivna debut “Throne Of Control”, och det är inte fel. Detta är nämligen i alla fall initialt en platta som onekligen för tankarna till KRYPTOS, det förmodligen bästa thrash metalbandet Indien har att bjuda på, även om BLOODKILL spelar musik mer uppblandad med klassisk heavy metal. Hur som är det rakt på sak, okonstlat och med ett bra driv.

Öppningen är stark. Inledande Blindead Circus kittlar fint, och Falce Face slår hårt. Tyvärr är bandets 33 minuter på denna debutplatta ändå lite för mycket för att de ska hålla fanan lika högt hela vägen, och mittsektionen av skivan drar ner lite av helheten. Låtar som Unite And Conquer och Horrorscope har tuffare titlar än kvalitet, och det är inte förrän i slutet det lyfter igen. For I Am The Messiah har en riktigt cool sångstart (kolla den inlagda videon nedan) och ett bra thrash/heavy-driv, medan avslutande titelspåret spelar mot det episka. Mer av det nästa gång, tack. BLOODKILL är lovande ändå, och vill man ha något utanför “mainstream” och det vanliga så är det helt klart ett tips värt att kolla. En debut med mersmak, kort och gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *