Michael Schenker Group – Immortal

ARTIST: Michael Schenker Group – MSG
TITEL: “Immortal”
RELEASE: 2021
BOLAG: 

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Robert Gustafsson

Alltså… visst. Jag skäms lite. MSG – MICHAEL SCHENKER GROUP – är kanske mest känt för just gitarristens klassiska gura och att de hade en låt vid namn Attack Of The Mad Axeman en gång i tiden – inte för sin cred. Prick inget har ändrats i samband med att man släpper “Immortal”, 50-årsjubileet för just herr Schenker, och det är ju ostigt så det förslår. Alltså skäms man lite nu när man faktiskt gillar rätt mycket av det man hör… Här serveras nämligen okonstlad heavy metal rakt från Tyskland med gästsångare som Ralph Scheepers, Joe Lynn Turner och Ronnie Romero och helt plötsligt står man där med näven höjd i luften och diggar. Ostigt eller inte, the heart wants what the heart wants…

10 låtar serveras. och det är en aning ojämn soppa som bjuds, till stora delar beroende på vem som sköter just vokalerna. När Scheepers sjunger går det gärna fort, och ett spår som inledande Drilled To Kill är nästan lite klassisk tysk speed metal medan Don’t Die On Me Now med Joe Lynn Turner vid mikrofonen lika självklart har en vibb av 80-talets musikaliska och lite tyngre hårdrock. Det hänger såklart ihop, och kanske är det därför den här klacksparken till skiva fungerar så bra trots allt? Det finns en ärlighet i allt, och det känns nästan som att lyssna på ett blandband eftersom det blir så stor variation – och mitt i allt står han ändå såklart trygg och självklar- Beväpnad med sin karakteristiska gitarr: Michael Schenker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *