Seth – La Morsure Du Christ

ARTIST: SETH
TITEL: “La Morsure Du Christ”
RELEASE: 2021
BOLAG:  Season Of Mist

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Robert Gustafsson

Black metal är kanske den mest varierade genren inom hårdrocken och rymmer allt från högtravande episk & bombastiska symfonnier till smutsigt punkinfluerat.. oljud. Typ. Lyriken kan handla om allt från djävulen till politik och krig eller den inre resan inklusive lusten att ta sig själv av daga. Det går alltså nästan inte att säga att man “gillar” eller “ogillar” black metal då den kommer i så många olika skepnader. Vill man ha lite av allt men förpackat på ett snyggt och sammahållet sätt som minner om de klassiska referensramarna de flesta tänker på när man nämner black metal så är franska SETH och deras “La Morsure Du Christ” ett alldeles utmärkt val.

Det blästras, det levereras snygga tremoloriff, det varvas lugnare och episka partier med rent satanistisk ondska på ett sätt som värmer fint. Låtar som Sacrifice de Sang, Metal Noir, Le Triomphe de Lucifer eller för den delen det magnifika titelspåret visar med tydlighet att sextetten från Bordeaux vet exakt vad de håller på med. “La Morsure Du Christ” är inte bara rasande snygg vad gäller produktion och omslag, det är också en av de starkare black metal-skivorna i år. Hur man nu än väljer att definiera genren…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *