One Man Army And The Undead Quartet – The Dark Epic

ARTIST: One Man Army And The Undead Quartet
TITEL: The Dark Epic
RELEASE: 2011
BOLAG: Massacre Records

BETYG: 7/10
SKRIBENT: Jonas Andersson

Det största problemet jag vanligen brottas med i mina recensioner är att hålla texten relativt kort och koncis. Ordbajseri är något av en folksport hos undertecknad och jag har ett problematiskt förhållande till att komprimera mina tankar. Ironiskt nog befinner jag mig i skrivande stund inför det motsatta problemet.

”The Dark Epic” – ONE MAN ARMY AND THE UNDEAD QUARTETs fjärde album – leder endast mina tankar mot ett ynka ord; stabilt. Solona är stabila. Johan Lindstrands (ex. THE CROWN) sång är ruskigt stabil. Produktionen är stabil. Ja, ni fattar. Det tar prick två sekunder av inledande Stitch för att inse att de närmaste 48 minuterna kommer tillbringas med death/thrash av finaste snitt. Musiken är ungefär lika revolutionerande som dreadlocks på en reggaefestival, men det gör egentligen ingenting när allting framförs på ett såhär, ja, stabilt sätt.

”The Dark Epic” nickar, som alltid, mot Bay-Area och den efterföljande thrash och death metal-vågen. Lindstrands gamla band THE CROWN gör sig också påminda mest hela tiden, vilket inte minst Lindstrands utmärkta röst bidrar till. Bandet har talat om att nya verket ska vara mörkare än de tidigare, något som enbart märks i det långa, mörka och episka titelspåret. Annars låter det som det alltid gjort, på gott och ont – med betoning på gott.

Är du på jakt efter något nyskapande ska du fly denna skiva som pesten. Är du däremot sugen på death/thrash utan överraskningar är ”The Dark Epic” skivan för dig.

Stabilt var ordet!

ALL TEXT NEDANFÖR (OCH INKLUSIVE) DENNA ÄR META-INFORMATION, OCH SKALL INTE VARA MED I ETT FÄRDIGT RECENSIONSINLÄGG!

 • Från “Alla inlägg”-listan i admin-vyn, gör en mouse-over på det draft som utgör mall för skivrecensioner. Välj “Clone”.
 • Scrolla ner till den skapade kopian (som har dagens datum) och välj “Redigera”
 • Ange inläggsrubriken enligt “Artist – Skivtitel”.
 • Glöm inte att redigera permalänken, enligt format “artist-skivtitel”.
 • Kontrollera att “Skivor” är valt som Kategori för inlägget.
 • Lägg till artistens/bandets namn samt skivtiteln som Etiketter. (Det är även möjligt att om man önskar lägga till t.ex. skivbolagets namn.)
 • Gör gärna om skivbolagets namn i inläggsingressen till en hyperlänk som pekar på skivbolagets hemsida. (Det kan göras via ikonen för “länk” i verktygsmenyn ovanför redigerar-fönstret. Ange bolagets namn som “Titel” och kom ihåg att klicka i “Öppna i nytt fönster”.)
 • När skribentens namn anges i ingressen är efternamn valfritt.
 • Bilden på skivomslaget skall vara 160 x 160 pixlar. Den skall infogas överst i inlägget, och vara vänsterställd.
 • OBS! Om du vill klistra in text du skrivit tidigare på annat ställe, måste du först radera formateringen. Det gör du antingen genom att först klistra in i t.ex. Notepad, kopiera på nytt, och sedan klistra in här. Det går även att aktivera “klistra in som plain text” genom att innan du kör Ctrl + V aktivera notepad-ikonen (märkt med ett T) i verktygsraden ovan.
 • Skivrecensioner skall inte ha några huvud- eller underrubriker i löpande text, utan endast stycke-formatering.
 • FÖRHANDSGRANSKA! Gör detta genom att använda för detta avsedd knapp ovan till höger. (Det är nyttigt, då det verkliga inlägget är mycket bredare än det framstår som av detta redigeringsfönster att döma. Dessutom verkar bildhanteringen inte helt stabil i alla lägen, så det är bra att kolla att allting hamnar rätt.)
 • GLÖM INTE ATT KONTROLLERA STAVNING INNAN PUBLICERING!
 • GLÖM INTE ATT ÄVEN UPPDATERA SIDAN “Alla skivrecensioner” EFTER PUBLICERING!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *