Odius Mortem – Cryptic Implosion


ARTIST
: Odius Mortem
TITEL: Cryptic Implosion
RELEASE: 2007
BOLAG: Candlelight Records

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Hur får man en skiva som låter som DECREPIT BIRTH utan att komma från det bandet? Man tar såklart före detta medlemmar från sagda band. Joel Horner på bas, KC Howard på trummor och Dan Eggers gitarr har ett förflutet i groteskt tekniska och förträffliga DECREPIT BIRTH nämligen. De kompletteras på ett oerhört imponerande sätt av sångaren Anthony Trapani och och David Siskin på gitarr i San Fransisco-bördiga ODIOUS MORTEM.

Jag föll som en pestsmittad för ”Polarity” av DECREPIT BIRTH som kom förra året – ”Cryptic Implosion” från 2007 är lika bra – rå, superteknisk metal levererad med fullkomlig precision från ultrainstrumentalister; what’s not to like? Nä precis. Trots att blastbeatsen hamrar på likt kulspruteeld och dovheten i sångleveransen är hemmahörande i de mest gravliknande katakomber är ”Cryptic Implosion” förbluffande melodisk i ett hänseende – solona. Jösses säger jag bara – i varenda låt spelas det solon som får hjärtat att slå dubbla slag – det är en ren lyssnarfest.

Jag får ofta höra av icke insatta människor att det som jag håller för briljant musik endast är oväsen i andras öron – och för oinvigda kanske det är så. ODIOUS MORTEM, likt många tekniska dödsmetallband, gör musik som faktiskt ställer krav på lyssnaren. Detta sagt så har bandet lyckas oerhört väl med att göra en skiva som inte bara har en mycket, för genren, lättillgänglig produktion, de har också lyckats skriva riktigt bra låtar och fasa in mer melodiska element som gör att mixen blir helt makalöst bra. Jag kan faktiskt bara lyfta på hatten för den rent imponerande upplevelse som ”Cryptic Implosion” är.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *