Vampire – With Primeval Force

ARTIST: Vampire
TITEL: With Primeval Force
RELEASE: 2017
BOLAG: Century Media

BETYG: 8/10
SKRIBENT: Martin Bensch

Sjukligt creddiga VAMPIRE lockade fram de stora orden redan med debutskivan “Vampire” för tre år sedan, och det har varit en försvarlig mängd pepp kring bandets nya “With Primeval Force” som släpps imorgon.

Att VAMPIRE är ett band som verkligen vet vad de sysslar med behöver vi inte tveka om. Referenserna sitter som en smäck – här finns tydliga nickningar till MERCYFUL FATE, SLAYER, och POSSESSED – men göteborgarna gör verkligen nåt eget av sin musik.

Frågar ni mig så är den här skivan så sprängfylld av musikalisk mumma att den nästan sprängs i sömmarna. Inledande Knights Of The Burning Crypt kan vara det absolut häftigaste öppningsspåret jag hört på hela året. Framför allt går jag igång på det helvetiska drivet och Niklas “Abysmal Condor” Holmbergs rent fantastiska trumspel.

Överlag känns musiken så yster och självförtroendefylld att jag nästan baxnar. Kolla bara in inledningsriffet till Metamorfosis som bara sprutar thrash, precis som magiska Skull Prayer, förträffligt feta Midnight Trial och ödesmättade Initiation Rite och ni kommer få svårt att värja er.

“With Primeval Force” är helt enkelt en svinbra platta. Kolla in den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *